Brandvæsen

Brandvæsen fik overskud på 18 mio. kr.

Det fælleskommunale Hovedstadens Beredskab kom ud af 2023 med et overskud på hele 18,1 mio. kr. Det er markant mere end ventet, og det skyldes blandt andet, at beredskabet øgede indtægterne med 16 mio. kr. Det dækker dels over, at salget af ambulancer og udstyr til Region Hovedstadens indbragte godt 5 mio. kr., dels at ABA-alarmerne gav ekstra indtægter på 9 mio. kr.

Præhospital

Akutberedskab får 10 mio. kr. til præhospital forskning

Region Hovedstadens Akutberedskab og Herlev Hospital har modtaget en bevilling på 10 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden til et præhospitalt forskningsprojekt. Konkret skal pengene bruges til at forske i, hvordan de fagprofessionelle kan øge erkendelsen og forbedre vejledningen i hjertelungeredning, når borgerne ringer 1-1-2 ved hjertestop.

Google Maps
Brandvæsen

Overvejer hjemtagning af to brandstationer

Frem til udgangen af 2026 står Falck for driften af brandstationerne i Præstø og Stege. Men hvad der derefter skal ske, er usikkert. Det fælleskommunale Midt- og Sydsjællands Brand & Redning havde lagt op til at gennemføre et udbud af opgaven, men Vordingborg Kommune – hvor brandstationerne ligger – vil i den kommende tid overveje, om man i stedet ønsker en hjemtagning.

Brandvæsen

Varslingssirener og ny mobilvarsling testes onsdag kl. 12

Traditionen tro testes de danske varslingssirener kl. 12 på den første onsdag i maj. I år vil der også – for kun anden gang – blive gennemført en test af varslingssystemet S!RENEN, der vil sende test-advarsler ud til mobiltelefoner. Alle nyere mobiltelefoner burde automatisk modtage advarslen, der distribueres via en indbygget funktionalitet i telefonens styresystem.

  • Præhospital
    UCN har fået godkendt en ny paramedicineruddannelse på bachelorniveau. Men det er et skridt i den helt forkerte retning og en katastrofe for faget. Det mener Reddernes Landsklub, som vurderer, at man i fremtiden vil se en skævvridning i rekrutteringen og en skævvridning i opgaveløsningen, hvor ambulancebehandleruddannelsen vil blive voldsomt devalueret.
  • Brandvæsen
    Direktøren for Midtjysk Brand & Redning, Klaus Vibe Hebsgaard, fratræder stillingen efter ni år. Ifølge formanden for beredskabskommissionen skyldes det, at der er ”behov for nye ledelsesmæssige øjne” i det fælleskommunale beredskab, som dækker Viborg og Silkeborg kommuner. Viceberedskabschef Lasse Clemensen er konstitueret som beredskabschef.
  • Præhospital
    I dag er Region Syddanmarks præhospitale område organisatorisk en del af regionens afdeling for sundhedsplanlægning. Men nu vil regionen investere 5 mio. kr. i at oprette en selvstændig organisation med en præhospital direktør og en lægelig chef i spidsen. De vil blive understøttet af en ny stabsenhed og en kvalitets- og uddannelsesenhed.
  • Politi
    En konfliktforhandler, som kørte udrykningskørsel i sin private bil i en sag, hvor en borger havde forskanset sig i en lejlighed med adskillige knive. En politiansat, som kørte 86 km/t i en zone med hastighedsbegrænsning på 60 km/t på vej til en selvmordstruet borger. Og en politiansat, der blev blitzet under en eftersættelse, men blev i tvivl om, hvilken bil han eftersatte. Det er blandt
  • Sponsoreret indhold
    (Sponsoreret indhold). Fra den 7. til 14. september 2024 vil brandmænd fra hele verden fylde idrætsanlæg og centrale pladser i Aalborg, når The World Firefighters Games 2024 bliver holdt i den nordjyske hovedstad. I øjeblikket er der tilmeldte fra 51 forskellige nationer. Arrangørerne forventer, at der vil være mellem 2.000 og 3.000 deltagere.
  • Præhospital
    Region Hovedstadens nyeste akutbil placeres i Hundested, men regionen vil nu søge om penge fra Sundhedsstyrelsens akutpulje til at kunne indsætte yderligere en akutbil. Den skal så placeres i Hornbæk, som sammen med Hundested er det område, hvor der er størst udfordringer med responstiderne.

Fra arkivet – Brandvæsen

Brandvæsen

Ekstraregning på 16 mio. kr. for SINE-dækning i Storebæltsforbindelsen

Det kommer til at koste over 16 mio. kr. mere end ventet at udbygge beredskabets fælles radiosystem, SINE, så der også bliver dækning i Storebæltsforbindelsen. For godt nok har staten allerede købt radiodækning hos Dansk Beredskabskommunikation, men det har vist sig, at det oprindelige løsningsforslag ikke kan godkendes af Trafikstyrelsen, og derfor har det været nødvendigt at designe en ny løsning – som altså udløser en stor ekstraregning til staten. Også dækningen i Københavns Metro vil koste mere end budgetteret.

Brandvæsen

Droner på vej til Københavns Brandvæsen

Inden for en måned eller to håber Københavns Brandvæsen at have fået de nødvendige tilladelser til at anvende droner under indsatser. Dronerne skal bruges til videostreaming fra indsatserne, så man f.eks. på alarm- og vagtcentralen kan følge med i de større slukningsopgaver. Erfaringerne fra testen af to droner er positive.

Brandvæsen

Brandfolk i Middelfart frygter ulykker under udrykning

Brandstationen på Hans Bangsvej i Middelfart ligger fuldstændig forkert. Det mener brandfolkene i Middelfart, som hver eneste gang alarmen lyder skal svinge de tonstunge køretøjer hen over en cykelsti, hvorefter de med blå blink og sirener skal køre gennem midtbyen – også på dagens travleste tidspunkter med tæt trafik. Brandstationen, som har ligget på Hans Bangsvej bag rådhuset siden 1970, har været en varm kartoffel i årevis. Men intet er sket, og ved brandvæsenets traditionsrige nytårsparole med holdfotografering, taler og uddeling af tegn fik holdleder Dan Kristensen nok.

Fra arkivet – Præhospital

Præhospital

3F: Både Region Syddanmark og BIOS har optrådt egenrådigt

Både Region Syddanmark og BIOS har optrådt egenrådigt under sagen om det syddanske udbud af ambulancekørslen. Det mener 3F, som kritiserer Region Syddanmark for at have lavet et mangelfuldt udbud med alt for stor vægt på prisen, mens BIOS kritiseres for ikke at have inddraget 3F i drøftelser om vagtplaner. Men samtidig afviser 3F enhver sammenligning mellem BIOS og Samariten.

Præhospital

Paramedicinere? Det er da dem, der undersøger de døde…

Betegnelser og fagudtryk, som er velkendte i den præhospitale verden, giver ikke nødvendigvis den helt store mening for patienterne. Det viser en ny undersøgelse, hvor kun omkring halvdelen af de 500 deltagere vidste, hvad en paramediciner er. Blandt de kreative svar på, hvad betegnelsen dækker over, var således, at paramedicinere er dem, der undersøger de døde, at det er halvstuderede læger, at det er læger med forstand på medicins bivirkninger og at en paramediciner er en psykiatrilæge. Endnu værre er det med responstiden, hvor kun en tredjedel kender betydningen. Blandt buddene er, at responstiden er tiden fra smitte til der kan ses en sygdom.

Præhospital

Lægelig chef bliver præhospital professor

Den lægelige chef for Region Midtjyllands Præhospital, Erika Christensen, forlader Præhospitalet til fordel for et professorat i præhospital og akut medicin ved Aalborg Universitet og Aalborg Universitetshospital. Erika Christensen har i mere end 20 år arbejdet med kvaliteten af sundhedsvæsenets tilbud til de mest syge, akutte patienter.

Fra arkivet – Autohjælp

Autohjælp

Totempo er gået konkurs

Forsøget på at redde dele af den kriseramte Totempo-koncern gennem en ny selskabskonstruktion er slået fejl, og Totempo blev i dag kl. 13 erklæret konkurs. Det betyder, at selskabets tilbageværende autohjælpsabonnenter står uden dækning. Trods konkursen meddeler Totempos hjemmeside onsdag aften fortsat, at selskabets vejhjælp kører helt som normalt, ligesom der stadig kan tegnes autohjælpsabonnement via hjemmesiden, men ved opkald til Totempos vagtcentral henviser en telefonsvarer til selskabets kurator.

Autohjælp

Redning Danmark er nu historie

Efter godt seks år er det slut med autohjælpsfirmaet Redning Danmark. Ambitionerne var ellers store, da 18 tidligere stationsejere fra SOS Dansk Autohjælp gik sammen i en ny organisation, som især skulle være en ny, landsdækkende underleverandør for Falck. Men en række stridigheder samt konkurser blandt stationsejerne gjorde, at svenske Assist24 har overtaget – og nu lægger Redning Danmark-navnet i graven.

Autohjælp

Tre er blevet prækvalificeret til at byde på kæmpe autohjælpskontrakt

En af landets største kontrakter indenfor autohjælpsområdet er i øjeblikket i udbud. Det er Vejdirektoratet og Rigspolitiet, som er gået sammen om at udbyde bugsering og bjergning af køretøjer, assistance i tilfælde af akutte hændelser på vejene samt assistance til skiltning og trafikregulering. Nu er tre virksomheder så blevet prækvalificeret – og dermed udvalgt til at gå videre til næste runde i udbuddet.

Fra arkivet – Politi

Politi

Fraråder politifolk at køre udrykning i civile køretøjer

En dom fra Østre Landsret har gjort udrykningsreglerne så besværlige, at Politiforbundet nu fraråder politifolk i civile køretøjer at køre udrykningskørsel, med mindre der er tale om meget alvorlige sager med personfare. Dommen blev forsøgt anket til Højesteret, men er netop blevet afvist af Procesbevillingsnævnet.

Brandvæsen

Alarmcentral bliver måske hos brandvæsen

Efter års tovtrækkeri ser det nu ud til, at alarmcentralen i København alligevel får lov at blive hos Københavns Brandvæsen – og dermed ikke overflyttes til politiet, som det ellers er tilfældet i resten af landet. Alarmcentralen i København er i øjeblikket ejet af Københavns Amt samt Frederiksberg og Københavns kommuner i fællesskab. I forbindelse med kommunalreformen og nedlæggelsen af amterne skal der derfor findes en ny struktur.

Politi

Milliardkontrakt på drift af SINE-netværket er nu underskrevet

Rigspolitiet og Dansk Beredskabskommunikation A/S har nu underskrevet milliardkontrakten på drift af SINE-radionetværket. Kontrakten indebærer, at det kommende kommunikationsnet fortsat vil være baseret på TETRA-teknologien. Dermed kan beredskaberne fortsætte brugen af de nuværende radioer og det eksisterende udstyr på vagtcentralerne, men der skal ske udskiftning af kontrolrumsudstyr.

Jobannonce




Sponsorer
























Facebook