Brandvæsen

Brandvæsen fik overskud på 18 mio. kr.

Det fælleskommunale Hovedstadens Beredskab kom ud af 2023 med et overskud på hele 18,1 mio. kr. Det er markant mere end ventet, og det skyldes blandt andet, at beredskabet øgede indtægterne med 16 mio. kr. Det dækker dels over, at salget af ambulancer og udstyr til Region Hovedstadens indbragte godt 5 mio. kr., dels at ABA-alarmerne gav ekstra indtægter på 9 mio. kr.

Præhospital

Akutberedskab får 10 mio. kr. til præhospital forskning

Region Hovedstadens Akutberedskab og Herlev Hospital har modtaget en bevilling på 10 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden til et præhospitalt forskningsprojekt. Konkret skal pengene bruges til at forske i, hvordan de fagprofessionelle kan øge erkendelsen og forbedre vejledningen i hjertelungeredning, når borgerne ringer 1-1-2 ved hjertestop.

Google Maps
Brandvæsen

Overvejer hjemtagning af to brandstationer

Frem til udgangen af 2026 står Falck for driften af brandstationerne i Præstø og Stege. Men hvad der derefter skal ske, er usikkert. Det fælleskommunale Midt- og Sydsjællands Brand & Redning havde lagt op til at gennemføre et udbud af opgaven, men Vordingborg Kommune – hvor brandstationerne ligger – vil i den kommende tid overveje, om man i stedet ønsker en hjemtagning.

Brandvæsen

Varslingssirener og ny mobilvarsling testes onsdag kl. 12

Traditionen tro testes de danske varslingssirener kl. 12 på den første onsdag i maj. I år vil der også – for kun anden gang – blive gennemført en test af varslingssystemet S!RENEN, der vil sende test-advarsler ud til mobiltelefoner. Alle nyere mobiltelefoner burde automatisk modtage advarslen, der distribueres via en indbygget funktionalitet i telefonens styresystem.

  • Præhospital
    UCN har fået godkendt en ny paramedicineruddannelse på bachelorniveau. Men det er et skridt i den helt forkerte retning og en katastrofe for faget. Det mener Reddernes Landsklub, som vurderer, at man i fremtiden vil se en skævvridning i rekrutteringen og en skævvridning i opgaveløsningen, hvor ambulancebehandleruddannelsen vil blive voldsomt devalueret.
  • Brandvæsen
    Direktøren for Midtjysk Brand & Redning, Klaus Vibe Hebsgaard, fratræder stillingen efter ni år. Ifølge formanden for beredskabskommissionen skyldes det, at der er ”behov for nye ledelsesmæssige øjne” i det fælleskommunale beredskab, som dækker Viborg og Silkeborg kommuner. Viceberedskabschef Lasse Clemensen er konstitueret som beredskabschef.
  • Præhospital
    I dag er Region Syddanmarks præhospitale område organisatorisk en del af regionens afdeling for sundhedsplanlægning. Men nu vil regionen investere 5 mio. kr. i at oprette en selvstændig organisation med en præhospital direktør og en lægelig chef i spidsen. De vil blive understøttet af en ny stabsenhed og en kvalitets- og uddannelsesenhed.
  • Politi
    En konfliktforhandler, som kørte udrykningskørsel i sin private bil i en sag, hvor en borger havde forskanset sig i en lejlighed med adskillige knive. En politiansat, som kørte 86 km/t i en zone med hastighedsbegrænsning på 60 km/t på vej til en selvmordstruet borger. Og en politiansat, der blev blitzet under en eftersættelse, men blev i tvivl om, hvilken bil han eftersatte. Det er blandt
  • Sponsoreret indhold
    (Sponsoreret indhold). Fra den 7. til 14. september 2024 vil brandmænd fra hele verden fylde idrætsanlæg og centrale pladser i Aalborg, når The World Firefighters Games 2024 bliver holdt i den nordjyske hovedstad. I øjeblikket er der tilmeldte fra 51 forskellige nationer. Arrangørerne forventer, at der vil være mellem 2.000 og 3.000 deltagere.
  • Præhospital
    Region Hovedstadens nyeste akutbil placeres i Hundested, men regionen vil nu søge om penge fra Sundhedsstyrelsens akutpulje til at kunne indsætte yderligere en akutbil. Den skal så placeres i Hornbæk, som sammen med Hundested er det område, hvor der er størst udfordringer med responstiderne.

Fra arkivet – Brandvæsen

Brandvæsen

Politiet flytter ind på Falck-stationen i Grindsted

Falck-stationen i Grindsted skal fremover også være lokal politistation. Efter en større ombygning flytter Sydøstjyllands Politi ind i stationens hidtidige garagebygning, som bliver det nye hjemsted for seks politifolk og en leder. Stationens tilbageværende brandberedskab flytter i stedet til en ombygget garage i stationens baggård.

Brandvæsen

Skal 40 dage i fængsel for vold mod brandmand

En 46-årig mand fra Favrskov er blevet idømt 40 dages ubetinget fængsel, efter at han under en brand for et års tid siden begik vold mod en brandmand samt hindrede politiets arbejde og satte sig til modværge, da politiet ville anholde ham. Manden var påvirket af både alkohol og medicin, og han fortalte under retssagen, at han ikke huskede meget fra aftenen.

Brandvæsen

Årets 1-1-2-dag udskydes

Manglende bekræftelse på deltagelsen fra hovedattraktionen og centrale aktører fører nu til, at årets 1-1-2-dag bliver udskudt. I år var det planen, at 1-1-2-dagen skulle afholdes den 1. december og for første gang med Beredskabsforbundet som arrangør. Men forbundet har nu valgt at udskyde arrangementet.

Fra arkivet – Præhospital

Præhospital

Lille underskud hos Ambulix

Ambulancekørsel for forsikringsselskaber og brand- og ambulancevagt ved stævner og arrangementer var ikke en særligt god forretning for Ambulix i 2011. Selskabets bruttoindtægt var stort set uændret i forhold til året før, men stigende omkostninger førte til, at det Sorø-baserede Ambulix kom ud af året med et underskud på 177.000 kr.

Præhospital

Større udkaldsradius for hjerteløbere har givet bedre fremmøde

I maj blev udkaldsradiussen for hjerteløberne øget fra 1,8 km. til 5 km. i hele Danmark. Dermed tages der højde for, at hjerteløberne i praksis ofte kører i bil – og altså ikke løber frem til patienten. Ændringen lader til at have været en succes i Region Syddanmark, hvor andelen af udkald, hvor der møder en hjerteløber frem, er steget fra 76-90 pct. til 95-99 pct.

Fra arkivet – Autohjælp

Autohjælp

Topdanmark udvider kontrakt med Falck om vejhjælp

Forsikringsselskabet Topdanmark har forlænget og udvidet sin aftale om Tophjælp-tjenesten med Falck. Fra den 1. maj 2018 skal Falck således varetage al Topdanmarks kontakt med vejhjælpskunder – fra de ringer med problemer, til udfordringen er løst. Desuden skal Falck fremover varetage akutopkald og satellitovervågning af dyre biler for Topdanmark.

Autohjælp

Pænt overskud hos Ærø Redningskorps

Det er en pæn forretning at drive et traditionelt ø-redningskorps med brandslukning, ambulancekørsel, autohjælp, sygetransport – og vognmandsforretning. Det demonstrerer Ærø Redningskorps endnu engang med et solidt overskud på 1,2 mio. kr. og en egenkapital, der placerer det lille redningskorps som en af de mest solide virksomheder indenfor det danske beredskab.

Google Streetview
Autohjælp

Redning Danmarks selskab i Ringsted er under tvangsopløsning

Selskabet Redning Danmark Køge ApS, der – trods navnet – har drevet station i Ringsted, er under tvangsopløsning ved Skifteretten i Roskilde. Selskabet har haft samme ejer som Redning Danmark i Horsens, der gik konkurs i marts 2019. Siden etableringen af Redning Danmark i 2017 er selskaberne bag seks stationer gået konkurs.

Fra arkivet – Politi

Politi

Hverdagshelte fik dusør og tak af Syd- og Sønderjyllands Politi

I denne uge modtog fire af hverdagens helte i Syd- og Sønderjylland en stor tak og dusør for deres heltemodige gerninger. De fire var af politiets medarbejdere indstillet til en dusør på hver 1.000 kr. for bl.a. at stoppe en TukTuk-knallert, der kørte som spøgelsesbilist på motorvejen, og yde livreddende førstehjælp til offeret for et knivstikkeri.

Politi

Reddede efterskolekammerat efter hjertestop

Sydøstjyllands Politi har i dag overrakt en dusør til 16-årige Mads, som i januar i år reddede sin efterskolekammerat. Om eftermiddagen torsdag den 5. januar 2023 var Mads med sin efterskolekammerat i legetårnet i Juelsminde Naturlegepark, da kammeraten pludselig faldt om med hjertestop. Den 16-årige Mads udviste herefter stor handlekraft.

Politi

Alarmcentral havde ret: 59-årig døde af blodprop

Det var en blodprop, som onsdag i sidste uge kostede den 59-årige Pia Sloth Madsen fra Horsens livet. Det har en obduktion af kvinden vist. Dermed havde alarmoperatøren på Østjyllands Politis alarmcentral ret i sin vurdering, da han bad Region Midtjyllands vagtcentral om at sende en ambulance og lægebil til den 59-årige, fordi han vurderede, at hun havde en begyndende blodprop. Alarmoperatøren blev underkendt af en sygeplejerske på regionens vagtcentral, der i stedet bad Pia Sloth Madsens nabo tilkalde en vagtlæge – som bad Pia Sloth Madsen om gå i seng igen. Næste morgen blev hun fundet død.

Jobannonce




Sponsorer
























Facebook